header
Onlangs bereikte u het bericht dat op last van burgemeester Van der Velden van Breda de wedstrijd NAC - RKC niet door mocht gaan.
Als reden werd gegeven dat de heer Van der Velden de mening was toegedaan dat hij de veiligheid van de supporters niet kan garanderen.

De supporters van NAC en RKC vonden dit onzin. Al jaren zijn de banden tussen de supporters van beide clubs zeer goed. NAC supporters zijn al, ludiek protesterend tegen de opgelegde combiregeling, met de fiets en oldtimers naar RKC geweest alwaar tegen de supporters van RKC voor de wedstrijd steeds een wedstrijdje werd gevoetbald. Dit jaar werd zelfs in een supporterscafé in Waalwijk een toernooi Sumo worstelen georganiseerd door beide supportersscharen.

Reden voor de Stichting Breda Loco's om zich tot NAC te wenden met het verzoek of de traditionele wedstrijd tussen NAC supporters en RKC supporters dan op 30 december 2005 mocht plaatsvinden op het hoofdveld.
Omdat ook NAC tot het laatste moment heeft geprobeerd de wedstrijd toch doorgang te laten vinden en omdat zij wél vertrouwen heeft in de eigen supporters heeft NAC besloten mee te werken aan dit initiatief en toegezegd vrijdag 30 december de verlichting van het hoofdveld aan te zetten zodat om 19.00 uur kan worden afgetrapt. Voor supporters en belangstellenden zal de B-Side en het Supportershome geopend zijn. De toegang is gratis.

De Stichting Breda Loco's nodigt u daarom uit om alsnog verslag te komen doen van de (alternatieve) wedstrijd NAC - RKC. Tevens willen wij u in de gelegenheid stellen er met eigen ogen getuige van te zijn dat de Nederlandse regering en de lokale overheden momenteel honderdduizenden goedwillende supporters over een kam scheren met enkele honderden, zich supporters noemende, relschoppers.
.
De supporters van NAC en RKC zullen u bewijzen dat de onlangs ingevoerde pasfotoregistratie alsmede eerdere "massa" maatregelen zoals b.v. de combiregeling volkomen hun doel voorbij schieten. En dat terwijl er een lijvig rapport "Hooligans in Beeld", geschreven door dr. H.B. Ferwerda en dr. O.M.J. Adang, ligt dat een dadergerichte aanpak van hooligans adviseert. Deze aanpak is ook door NAC en de lokale driehoek in Breda gekozen als uitgangspunt voor het veiligheidsconvenant in Breda.

30 december 2005 NAC - RKC
Aanvang 19.00 uur Locatie: NAC Stadion.

Wij hopen u, vele supporters en Burgemeester Van der Velden te mogen begroeten op ons Avondje NAC !

Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem

Gerelateerd: