header
Een knalfeest gaat het worden. Met ieder jaar honderden NAC supporters over de vloeren van De Cordial en het Sponsorhome, springend op de tonen van de Feestbands, de Rock, de Hardcore en het Nederlandse lied, heeft het inmiddels bewezen een onmisbaar NAC evenement te zijn. Een feestvloer vol NAC supporters met ieder een andere muzieksmaak, maar united we dance voor NAC.

Eerder hadden we bands van hetzelfde genre Rock `n Loll. Eerst de WC Experience en vorig jaar het verassend fenomenale Lekke Band. Dit jaar hebben de Breda Loco`s weer een grote bekende naam naar het NAC stadion weten te halen: Bertus Staigerpaip.

Je zal het amper geloven, maar de roots van de band rond Bertus Staigerpaip gaan al helemaal terug tot 1986. Heel vroeger zeg maar. Een viertal hobbyistende rockliefhebbers richtten destijds een band op met als thema Bouwvakker. Begrijp het niet verkeerd, het moest geen Village People lijken, maar een band met als duidelijke hoofdmoot, humor, feest en rock `n roll. De band bestond uit artiesten met illustere namen als Traptrom Etje, Rocking Knelles, Tinus Tingel en Bertus Staigerpaip. Ze gingen een nog onbekend avontuur tegemoet.

Een hele poos bestonden hun bezigheden slechts uit wat repetities die uitmonden in onvervalste zattemans sessies voortgezet in de plaatselijke dorpskroeg, hier niet zo heel ver vandaan. Echter was een bandlid van mening dat ze toch eens een paar opgenomen nummers naar de grote plaotebaoze moesten sturen. Denkend dat ze voor de gek werden gehouden, kregen ze van alle 3 de maatschappijen een positief respons. Binnen 3 weken stonden ze te pingelen in de studio en na een jaar stonden ze vrolijk 120 maal in het voorprogramma van feestgigant Normaal van Bennie Jolink.

Daarna ging het heel snel met de band. Het startte met hits als `Had ik maar een vak geleerd` en `Rits`. De band werd een begrip op Rock `n Loll gebied (al dan niet de grondleggers van..) en waren wekelijks live op radio en televisie te volgen.

Na een tweetal wijzigingen in de bezetting van de band ging het succes vrolijk verder met hits als `Ik zat effe niet op te letten` en de absolute hitknaller `We zijn de jongens van de bouw` en beklommen Neerlands hitlijsten.

Na nog een album te hebben gemaakt, werd het allemaal wat rustiger rond de band. Dit als gevolg van het feit dat de zogenaamde dialect feestbands overal als paddenstoelen uit de grond schoten. Maar ook de opkomende internetdownload cultuur zorgde er voor dat er niet voldoende kapitaal was om te kunnen investeren in hoog kwalitatieve studio opnames. Iets wat voor met name feestbands veel tijd en geld kost. De band richtte zich voorts op het bestaande repertoire en deed weinig aan promotie. Dit bleek ook niet nodig, want de naam van de band bleek landelijk al flink gevestigd te zijn. Ook zonder een recentelijke single werd het nog steeds overal voor gevraagd en wist keer op keer de zalen plat te spelen.

Maar in 2007 kwamen ze langzaam weer terug met nieuw materiaal. Er werd met een grote producer weer een aantal nummers opgenomen en de megahit `We zijn de jongens van de bouw` kreeg een nieuw jasje:
Anno 2009 maakt het zich op voor een nieuw hoogtepunt in hun indrukwekkende carrière. Ze staan zaterdag 23 mei op het Yellow podium van United We Dance. Wij zijn er helemaal klaar voor. Dat wordt feesten als nooit tevoren!

Zaterdag 23 mei, United We Dance, Rat Verlegh Stadion, kaarten slechts €10,-.Kijk op www.unitedwedance.nl voor meer informatie en voorverkoopadressen bij jou in de buurt!

Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem

Gerelateerd: