header
Op zaterdag 23 mei is het weer zo ver, voor diegene die het nog niet doorhadden, dan is het weer United We Dance. Omdat de vaste UWD-Band de Black Cows niet konden ( ze hoorden al bijna tot het vaste UWD-Inventaris ), moesten de Breda Loco`s op zoek naar een andere band. En deze werd gevonden: SOwieSO een Coverband!

De Pop/Rock Coverband SOwieSO uit het Brabantse dorpje Alphen is ontstaan in 2004 naar aanleiding van de Culturele Avond van het Mill-Hillcollege in Goirle. Tijdens deze avond mogen leerlingen hun artistieke kunnen laten zien en horen aan een groot publiek, mits zij door de audities heen komen.
Tijdens de repetities voor het optreden werden steeds meer nummers gespeeld naast het nummer dat op de Culturele Avond zelf gespeeld zou worden.
Na het eerste optreden besloten de jongens om door te gaan als band en samen muziek te maken. Dit is al weer bijna vijf jaar geleden. Gedurende deze vijf jaar heeft SOwieSO een grote muzikale ontwikkeling doorgemaakt.

De grote drijfveer achter SOwieSO is het gezellig samen muziek maken. Dit wordt wekelijks gedaan tijdens de repetities die natuurlijk volledig in dienst staan van de optredens.
De bezetting van de band bestaat uit een gitarist, bassist, drummer en een toetsenist. Hierbij is het bijzonder dat `elk` van de bandleden `leadzanger` is. Hierin wordt gevarieerd per nummer.
In het begin bestond het repertoire uit Engels- én Nederlandstalige artiesten variërend van Bløf tot U2 en van de Kaiser chiefs tot Frank Boeijen. Verschillende tentfeesten en kroegen in de regio van Alphen werden aangedaan en het repertoire werd steeds verder uitgebreid tijdens de repetities. De muziek bleek goed ontvangen te worden in de regio.

Geprobeerd werd om ook meer buiten de regio op te treden. Dit bleek moeilijker dan verwacht omdat er in de regio veel coverbands zijn die een breed scala aan nummers laten horen. Het is niet gemakkelijk om op te vallen tussen deze bands. Tijdens een repetitie kwam het idee om het repertoire aan te passen door alle Engelstalige nummers te schrappen en voortaan als Nederpop coverband verder te gaan. Terug naar de basis waar de bandleden eigenlijk stuk voor stuk het meeste van houden en het beste in zijn. Het Nederpop genre bleek nog interessanter dan in het begin gedacht en inmiddels onderscheidt SOwieSO zich door haar `specifieke` repertoire.

Artiesten als Bløf, De Dijk, The Scene, Van Dik Hout, Is Ook Schitterend en nog vele anderen zullen de revue passeren.

Het optreden op United We Dance ziet de band als een mooie kans om bekendheid te krijgen in Breda.
Het is echt een hoogtepunt in de muzikale carrière van SOwieSO om op 23 mei in het NAC stadion te staan!!

Overigens zijn er nog steeds kaarten te koop. Bezoek hiervoor www.unitedwedance.nl en bestel ze online, of kijk op de website voor overige verkooppunten. Ook kan je lid worden van de enige echte UWD-Hyves ga hiervoor naar unitedwedance.hyves.nl.

Vorig nieuwsitemVolgend nieuwsitem

Gerelateerd: