Andro Knel Bokaal

Woensdag 20 juli a.s. is het zover! Dan spelen de supportersteams van NAC Breda en Sparta Rotterdam weer om de Andro Knel-bokaal.

Zoals algemeen bekend was Andro Knel een speler die zowel voor NAC als Sparta speelde en jammerlijk om het leven kwam tijdens de SLM-ramp in 1989 in Suriname. Hij was bij beide clubs geliefd om z'n spel, uitstraling en humor binnen en buiten het veld. Kijk op www.androknel.nl voor meer info hierover.

In de jaren na de ramp organiseerden supporters van NAC en Sparta als eerbetoon aan Andro Knel vriendschappelijke voetbalwedstrijden. Het waren de fanmagazines De Rat (NAC) en ITWM (Sparta) die het allereerste initiatief namen voor de Andro Knel-bokaal. Voorafgaand aan de competitiewedstrijden tussen de hoofdmachten van beide clubs streden Rotterdamse en Bredase fans om de Andro Knel-bokaal. Door Sparta's huidige verblijf in de Jupiler League kan er mede om die reden niet regulier tegen elkaar worden gespeeld. Echter, woensdagavond 20 juli a.s. spelen NAC en Sparta om 19.30 uur een oefenwedstrijd in Sint Willebrord, een prima gelegenheid om de wedstrijd om de bokaal weer in ere te herstellen!

Voorafgaand spelen beide supportersteams dus de wedstrijd om de Andro Knel-bokaal. De wedstrijd begint om 17.30 uur en zal 2x een half uur duren. Locatie van zowel de voor- als de hoofdwedstrijd is Sportpark De Gagelrijzen in Sint Willebrord bij de amateurclub RKSV Rood-Wit.

Komt allen! Ter verbroedering van supporters onderling en ter nagedachtenis aan Andro Knel, als speler en als mens!