Over ons

Wij zijn de Breda Loco's!

Over Ons

De Breda Loco’s zijn in 2001 ontstaan uit een spontaan georganiseerde handtekeningen actie. Deze actie had als doel om een vak met staanplaatsen te krijgen in het NAC stadion. Hoewel dit toen niet het beoogde resultaat had bracht het wel 3 fanatieke supporters bij elkaar t.w. Dozer, Von F en Kwek.
In de rumoerige periode die kort na bovenstaande actie ontstaat (NAC ontsnapt ternauwernood aan een faillissement) dragen deze supporters hun steentje bij door met spandoeken te protesteren tegen het dan zittende bestuur en later door een poster actie door geheel Breda en met spandoeken op de grote markt het gemeentebestuur ervan te overtuigen dat NAC niet verloren mag gaan.

Na de redding van NAC wordt het idee opgevat om wat te gaan doen aan de, in vergelijking met het stadion aan de Beatrixstraat, gezapige sfeer in het Rat Verlegh stadion.
Er wordt een vergadering belegd hoe dit aan te pakken en dan wordt ook de naam Breda Loco’s bedacht. Verder ontstaat het idee om een Yellow en een Black feest te organiseren in de Mezz. Dit feest is een succes en is de voorloper van het huidige United We Dance.

In het stadion verschijnen vanaf dat moment allerlei ludieke (protest) spandoeken en ontstaan activiteiten met de nodige rook en vuurwerk. Ook de buren in Tilburg komen er achter dat er een nieuwe frisse wind waait in NAC supportersland met acties als het deponeren van luiers (voor de broekpoepers), plastic amstelbekertjes (hebben ze toch een amstelcup) en de befaamde stiltegebied actie.

In 2003 gaat NAC Europa in. De animo is zo groot dat NAC mensen teleur moet stellen omdat men geen kans ziet voor nog meer mensen vervoer te regelen. Reden voor de Breda Loco’s om dat dan te gaan regelen. Hiermee is zoveel geld gemoeid dat besloten wordt de Breda Loco’s notarieel op te richten. Op 11 september 2003 wordt bij de notaris de Stichting Breda Loco’s opgericht.

Het succes van de Breda Loco’s is groot en er worden steeds meer activiteiten ontplooid zoals een dart avond, een 6×6 toernooi, United We Dance, busreizen naar uitwedstrijden, mega vlaggen, bordjes acties, shooters, etc. etc.
Organisatorisch teveel om door 3 man te behappen. Besloten wordt om het bestuur van de Stichting Breda Loco’s officieel uit te breiden.
Zo werd het uiteindelijke bestuur uitgebreid met Don Leon, Niox, Dwerg, VieRi, LGL en Tweety die in 2007 het penningmeesterschap overdroeg aan HV. Mede oprichter Dozer trad eind 2007 in dienst van NAC. Om de onafhankelijkheid van de Stichting ten aanzien van de club te kunnen waarborgen, nam Kwek de plaats van voorzitter van hem over.

De Stichting Breda Loco’s is momenteel uitgegroeid naar een steeds professioneler organisatie met een goede interne structuur, een eigen portfolio en een sponsorpakket. Dit alles zonder de primaire doelstelling uit het oog te verliezen t.w. bevordering van de eenheid onder supporters en de sfeer en in en om het stadion. Trachtend hiermee actief bij te dragen aan het roemruchte avondje NAC.

Willekeurige actie

Bootcombi naar RBC

Willekeurig foto album

Bootcombi RBC - 2