Wij gaan iets opzij (NAC – Heracles)

De Fakkelgate-affaire rond de bekerwedstrijd NAC-groningen resulteerde in een wedstrijd zonder publiek, en wel te weten: de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, zondag 9 augustus tegen heracles almelo.

De knvb denkt NAC hiermee een straf te hebben opgelegd die de club en zijn supporters het meest doeltreffend raakt. De ploeg van Robert Maaskant moet het volgens hen namelijk een keertje gaan doen zonder de steun van zijn trouwe en fanatieke publiek. Maar is dat ook werkelijk zo? Je hoort de NAC supporter al denken: `Haha, dat maken wij wel uit!`

NAC zou NAC niet zijn als het daar geen passende oplossing voor wist te vinden. Samen met de supporters bedacht NAC er een plan voor:
Onder het motto `Wij gaan iets opzij` zal parkeerplaats P5 naast het Rat Verlegh Stadion worden ingericht als groot feest terrein. Door het plaatsen van een scherm van maarliefst 30 vierkante meter zouden enkele duizenden NAC-supporters de wedstrijd moeten kunnen volgen. In het stadion zullen de spelers door de geluidsinstallatie kunnen horen wat er buiten gezongen wordt. Het terrein buiten het stadion zal worden ingericht als een groot Oktober-fest, dat wil zeggen: 1 kilometer Duitse Biertafels = 5000 zitplaatsen. Er zijn meer dan voldoende drank en eettenten aanwezig om er een echt NAC feest van te maken.

Het is niet alleen voetbal dat de klok zal slaan die middag. De rest van de entertainment zal worden verzorgd door de NAC-supporters uit de DJ Tiësto stal: Da Huge, Cor Fijneman en de combinatie Dunugoz vs Tha Roofas. Don`t worry, het is echt niet alleen maar gestamp. Ook de nodige NAC-carnaval, -rock en voetbalchants zullen over P5 heen schallen. Voor ieder wat wils dus!