Gezamenlijk statement van de supportersgeledingen over de op handen zijnde overname door de City Group.

Vanavond werd bekend dat de aandeelhouders en de City Football Group tot een akkoord zijn gekomen als het gaat om de verkoop van de aandelen. Als de deal daadwerkelijk doorgang vindt bij de RvC, Stichting NOAD, de Gemeente Breda en de KNVB is daarmee voor ons als diverse geledingen rond de club de ziel verkocht en komt er een einde aan NAC.

Dit kan de allerzwartste dag uit de geschiedenis worden van NAC: het einde van de volksclub NAC. Het verkoopproces is vaak en zwaar gefrustreerd. De huidige aandeelhouders hebben altijd gezegd het beste met de club voor te hebben, maar uit deze deal blijkt het tegenovergestelde.

We willen geen handelshuis worden voor een sjeik en zijn City Group. Dat gaat tegen alles in waar wij als NAC-supporters voor staan en zal afbreuk doen aan de identiteit van de club

Stichting NOAD is ons slot op de deur. Wij roepen de stichting op om te doen waar het voor opgericht is en onze club te beschermen.

NAC is NAC. FUCK CITY!

—————————————————————–

Update: Gisteren hebben wij beloofd om vandaag met een uitgebreidere samenvatting te komen van het gesprek met CFG.

Hierbij moet ons eerst nog even iets van het hart. Wij waren niet uitgenodigd voor een gesprek met CFG om namens alle supporters te praten, maar omdat CFG had gemerkt dat er vanuit ons nogal wat weerstand was tegen de overname. Zij wilden dus met ons een gesprek om de kou uit de lucht te halen en niet om namens alle supporters wel of geen akkoord te krijgen. Dat mandaat hebben we
niet en willen we ook helemaal niet. Het gesprek was niet op ons verzoek. Uiteindelijk hebben we

besloten dat we wel op de uitnodiging in wilden gaan.

Daarnaast steken wij enorm veel tijd in NAC en zeker op dagen zoals deze. Het is wellicht lastig voor te stellen hoe druk sommigen van ons het nu hebben, met daarnaast een fulltime baan en ook nog een privéleven buiten NAC. Het is dan niet helemaal realistisch om nog geen 5 minuten na een gesprek te eisen om een uitgebreide verklaring over de plannen te krijgen. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. Nogmaals en wellicht ten overvloede; wij zaten daar dus niet namens alle supporters, daar zijn andere geledingen voor.

In het gesprek hebben wij dus na het voorstelrondje een algemene presentatie gezien van CFG. Er

werd ons gemeld dat het dezelfde presentatie was die eerder gegeven was aan Stichting NOAD, de RvC en het personeel. Een presentatie die ze waarschijnlijk vaker gebruikt hebben en nu vertaald hebben naar het Nederlands.

Deze presentatie wordt op aandringen van de aanwezige supporters morgen openbaar gemaakt door CFG. Derhalve is een samenvatting vanuit ons wat wij in de presentatie hebben gezien op dit moment niet nodig. Wij willen graag dat iedere NAC supporter de presentatie te zien krijgt!

Hup NAC en zal nooit verloren gaan!

Stichting Breda Loco’s

Fr0nt76
Stichting Vak-G
NAC-supportersvereniging
De Clubraad