Statement na vertrek Ton Lokhoff

Gisteren is na een verschrikkelijke soap uiteindelijk mister NAC, Ton Lokhoff, opgestapt bij NAC. Voor het nieuws naar buiten gebracht werd door NAC zijn wij met een aantal geledingen bijgepraat over de gang van zaken rond het opstappen van Ton. Wij kunnen ons niet vinden in de besluitvorming en de consequenties die daar aan vast hangen. Wij vinden dan ook dat het onverkoopbaar is dat er een situatie gecreëerd is waarin Ton Lokhoff in een positie is gedwongen waarin hij niets anders kon doen dan zelf opstappen. Dat had beter gemoeten en dit willen én kunnen wij niet accepteren als geledingen. NAC en een clubicoon zijn hier geschaad.

Wij vinden het ontzettend naïef om te denken dat een kapotte relatie toch gemaakt kan worden. We hadden inderdaad graag gezien dat het anders was en dat beide heren wel met elkaar door één duer konden, maar in de praktijk bleek dit niet het geval. Waar twee vechten hebben in onze ogen twee schuld. De situatie zoals deze nu is ontstaan, na het opstappen van Ton, is geen houdbare situatie in onze ogen.

We kunnen niet accpeteren dat Maurice Steijn als trainer blijft zitten. Blijft hij toch zitten dan zal dit aan het begin van het seizoen verder escaleren en zijn we nog verder van huis. Een onhoudbare situatie. Daarom roepen wij NAC op om orde op zaken te stellen. We zullen er waarschijnlijk Ton niet mee terug krijgen, maar Maurice moet in onze ogen nog steeds de deur gewezen worden. Dat is de enige manier om het komend seizoen nog te redden. Begin met een schone lei!

Daarom geven we bij deze NAC, een ultimatum: voor zaterdag 23:59 is Maurice Steijn vertrokken. Zo niet, dan volgen er gepaste acties vanuit onze kant.

HUP NAC.

Stichting Breda Loco’s
Fr0nt76
Stichting vak G
Supporters Vereniging