Prachtige derde editie van de NOAD CUP op terrein van JEKA

Op zaterdag 15 juli werd het terrein van voetbalvereniging JEKA voor de derde keer omgetoverd tot een NAC-wereld voor de NOAD Cup. Voor het derde jaar op rij werd het toernooi voor en door NAC-supporters georganiseerd met dit jaar meer dan 50 teams en meer dan 550 deelnemers wederom een prachtige dag.

Aftermoviehttps://www.youtube.com/watch?v=gH2gM6rmVRs

Al vanaf half negen in de ochtend stonden de eerste poulewedstrijden op het programma. Na vijf of zes partijtjes werd de eerste schifting gemaakt en was het tijd voor de knock-out fase van het toernooi. Oud-NAC, met een nieuwe lichting spelers zoals Kees Luijckx, Kenny van der Weg en Robbert Schilder, ging uiteindelijk in de halve finale onderuit en ging naar huis met de vierde plaats. DIA 111 veroverde bronzen plak.

De finale werd gespeeld tussen De Gele Kanaries en De Witte Tjaboos. Na een duel op het scherpst van snede met een paar kaarten ging de NOAD Cup voor de derde keer op rij naar De Gele Kanaries. Voor de rest van de supporters de taak om het trainingsschema uit de kast te halen en volgend jaar zelf voor de beker te gaan. De prijzen werden dit jaar uitgereikt door Jort van der Sande, die zelf met de prijs voor ‘B-Side Rats Speler van het Jaar 2022/2023’ naar huis mocht.

Dunga-bokaal en feestavond
Sinds deze editie strijden teams nog om een andere, misschien wel belangrijke prijs: de Dunga-bokaal, vernoemd na het dit jaar overleden clubocoon Hans van den Dungen. Het team dat er het best gekleed bij loopt tijdens het toernooi mag de prijs in ontvangst nemen en dat waren dit jaar de mannen van FC Kenny Opzij, die in zwarte tenues speelden met daarop een gele vingerafdruk en portret van hun eigen NAC-helden. De aanvoerder speelde met Van den Dungen op de rug en een speciale Dunga-aanvoerdersband. De prijs werd uitgereikt door John Karelse en Marco van Dijnsen.

Na het prachtige eerbetoon aan Hans was het tijd voor de feestavond, Onder meer Feest DJ Ewout, Evert van Huygenvoort en Nelis Leeman zorgden ervoor dat het supportersplein werd omgetoverd tot een dansende massa. Tel daar bij op een paar rookpotten, fakkels en siervuurwerk en je hebt de perfecte ingrediënten voor een echt NAC-feestje.

Dank aan jullie!
Namens de organisatie en vrijwilligers die ons hebben geholpen er een prachtige dag van te maken willen we graag onze sponsoren, partners en jullie als bezoekers bedanken. De onderlinge sfeer en gezamelijke liefde voor de club maken het tot een feest om de NOAD Cup te organiseren. Als laatste een speciaal dankwoord voor JEKA en haar vrijwilligers, die drie dagen langs de poorten van het sportpark opengooien voor ons en keihard werken om de NOAD Cup mogelijk te maken.