NOAD CUP ’23 op zaterdag 15 juli bij RKVV Jeka

We weten niet of we bij de derde editie al mogen spreken van een traditie in het kalenderjaar van de NAC-supporter, maar dat we uitkijken naar 15 juli staat vast. Op die dag organiseren de Breda Loco’s en B-Side Rats weer de NOAD Cup en komen er weer ruim 700 NAC supporters bij elkaar om samen een potje te voetballen en een klein biertje te drinken op het terrein van RKVV Jeka in Breda. Uiteraard weer volledig verzorgd met als afsluiter een heerlijke BBQ en feestavond met artiesten uit de regio.

Afgelopen maanden hebben we de evaluatie van 2022 nog eens grondig doorgenomen en onder andere de teamcaptains gevraagd hoe zij naar een aantal zaken keken. Daarop zijn er op details wat kleine aanpassingen ten opzichte van vorige editie.

Alles wordt duurder..

Laten we hier maar direct mee beginnen, zijn we ervan af. Tijdens het opvragen van offertes voor de NOAD Cup zijn we tot de voorzichtige conclusie gekomen dat we dit jaar niet de tarieven van vorig jaar kunnen vasthouden. Vrijwel alle leveranciers zijn 15% tot 25% in prijs gestegen en dat gaan jullie helaas ook terugzien in de toegangsprijs. Dit jaar kost deelname aan de NOAD Cup een mooi rond bedrag van € 30 per persoon. Uiteraard inclusief BBQ en feestavond.

Kaartverkoop

De meestgestelde vraag in onze Instagram DM.. Wanneer start de kaartverkoop?

Het antwoord daarop was tot kort geleden ‘na carnaval’, maar inmiddels kunnen we aangeven dat op zaterdag 4 maart 2023 de kaartverkoop voor de NOAD Cup ’23 om 12:00 uur van start gaat. Zorg dus dat je klaarzit achter deze site. Over hoe dat verder in zijn werk gaat willen we nog even iets kwijt.

Noodgedwongen werkten we in 2021 met gepersonaliseerde kaarten. Handig, want bij de ingang hoefde niemand op elkaar te wachten en kon iedereen gescand worden en een polsbandje krijgen. Het gemak van iedereen zijn eigen kaartje op tijd in de mailbox hebben we in 2022 aangehouden, alleen de kosten hiervoor (€0,99 per ticket, €0,65 per betaling) zorgen ervoor dat we het komend jaar anders gaan doen. Op ruim 800 deelnemers is het gewoon zonde van het geld dat we liever terug in het toernooi stoppen.

De teamcaptain bestelt nog altijd de tickets voor het hele team. Dat is minimaal 10 spelers en uitgebreid met extra spelers. Begin juli zullen wij er persoonlijk voor zorgen dat de teamcaptains het juiste aantal polsbandjes en munten voor de BBQ thuisbezorgd krijgen.

Eten en drinken

Misschien wel belangrijker dan het voetbaltoernooi zelf.. Munten voor de BBQ? Horen we je denken. Klopt, dit jaar staan we niet meer te controleren of jij wel een bandje om hebt in de rij van de BBQ, maar lever je een BBQ-munt in als je je bord vol gaat scheppen en een friet-munt als je een frietje haalt. Net zo handig.

Afgelopen jaar stond heel sportpark tussen de Leijen versteld van de snelheid waarmee enkele teams de blikjes Bacardi Cola deden verdwijnen. Daarom zal er dit jaar in overleg met Jeka een tray of wat extra ingevlogen worden. Mocht iemand denken andere dranken gemist te hebben, laat het ons gerust even weten.

Ook het ontbreken van een ruim aanbod aan vega opties tijdens de lunch is iets waar we met Jeka over gesproken hebben. Zij gaan kijken of ze het aanbod overdag iets kunnen uitbreiden zodat er meer te kiezen is dan een broodje kaas.

Vorige editie ontstond op de piek na de finale een rij bij de uitgifte van de BBQ. Daarop hebben we besloten om dit jaar de BBQ eerder aan te slingeren en een frietenkar weg te zetten waar elke deelnemer een versgebakken frietje kan halen voor bij de speklap. Dit jaar werken we dus met munten voor de BBQ en de friet die de teamcaptains vooraf thuisgestuurd krijgen met de toegangsbandjes.

Tijdschema en indeling toernooi

Helaas, we krijgen geen extra velden beschikbaar voor ons toernooi. Gemeente Breda heeft de tijd nodig die ervoor staat om het onderhoud aan de grasvelden bij Jeka uit te voeren deze zomer. Zeker gezien de omvang van een club als Jeka, die bij aanvang van het seizoen alle velden weer vol in gebruik hebben. Hierdoor blijft de starttijd naar alle waarschijnlijkheid teringvroeg (rond 08:30 uur). Wel gaan we onze uiterste best doen om het toernooischema wat gunstiger in te delen zodat de tijden tussen de wedstrijden korter worden en minder druk ligt in de middag.  Ook de scheidsrechters krijgen dit jaar een uitgebreide briefing vooraf zodat alle regels nog eens helder zijn.